Želatina

Aprašymas

Želatina E441 yra gyvūninės kilmės baltymų mišinys miltelių, granulių, grūdelių arba plonų plokštelių pavidalu, šviesiai geltonos spalvos, bekvapis ir beskonis. Produktas gaunamas ilgai virinant kaulus, kremzles, galvijų, naminių paukščių ir žuvies sausgysles – tas skerdenos dalis, kuriose gausu kolageno.  Žodis „želatina“ iš lotynų kalbos (gelatus) yra išverstas kaip „sušalęs, sušalęs“.

Šis tirštiklis yra plačiai naudojama maisto pramonėje gaminant želė pavidalo struktūrą turinčius pusgaminius, pavyzdžiui, putas, kremus, vaisių įdarus, marmeladą, namų virtuvėse – gaminant konservus, šaltus užkandžius ir įvairių desertus.

Želatinos „stiprumas” išreiškiamas tam tikru skaičiumi „blumų”. Kuo aukštesnis blumų skaičius, tuo želatina sudaro stipresnį gelį, yra šviesesnės spalvos ir gero skonio.

 

Papildoma informacija

pakuotes-dydis

Maišas 25 kg