Acto rūgštis

Aprašymas

Lietuvoje labiau paplitusi maistinė acto rūgštis E260 80% koncentracijos. Šis maisto priedas dar kitaip vadinamas “acto esencija” yra vienas iš dažniausiai maisto pramonėje ir namų ūkyje naudojamų rūgščių. Tai bespalvis aštraus kvapo skystis, kuris neribotai maišosi su vandeniu, sudarydamas įvairių koncentracijų tirpalus. Vienas iš jų – tai 9 % tirpalas, vadinamas actu. Maisto priedas E260 plačiai naudojamas marinavimui, konservavimui, majonezų ir padažų bei kitų maisto produktų gamybai.

Dėl savo savybės kristalizuotis jau teigiamoje temperatūroje 99,9% ši rūgštis kitaip dar vadinama „ledine“. Sudėtingesnės sandėliavimo sąlygos daro ją mažiau paplitusia palyginus su 80%.

CAS Nr. 64-19-7

Cheminė formulė:  CH3CO2H

Specifikacija – ACTO RUGSTIS 80 %.pdf

Specifikacija – ACTO RUGSTIS 99,9 %.pdf