Krakmolas yra sudėtingas kompleksinis angliavandenis, polisacharidas, susidarantis fotosintezės būdu daugumoje daržovių bei vaisių, grūdinių kultūrų ir ankštinių augalų kaip atsarginė besikaupianti maistinė medžiaga. Tai baltos spalvos grūdėti milteliai, netirpūs šaltame vandenyje. Karštame vandenyje krakmolas sudaro koloidinį tirpalą – krakmolo kleisterį.  Pagrindinės krakmolo savybės yra didelis jo įsisavinamumas bei virškinamumas. Būtent tai, kaip ir papildomos šios žaliavos savybės, lėmė nemažą krakmolo populiarumą visoje maisto pramonėje.  

Šiai dienai yra išskiriami du pagrindiniai krakmolo tipai: 

Natūralusis krakmolas, arba kitaip dar vadinamas natyviniu krakmolu. Tai natūralus priedas, gaunamas specialiai perdirbant krakmolingas daržoves ir grūdus.

Modifikuotas krakmolas – tai produktas, gaunamas pramoninėmis sąlygomis pakeičiant jo pradines savybes ir labiau pritaikant panaudojimui aukštesnių temperatūrų technologiniuose procesuose.

Mes siūlome šiuos natyvinius krakmolus:

Bulvių krakmolas

Kukurūzų krakmolas